Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

ΑΠΟΕΛ

Πρόωρος απολκεισμός

Έπειτα από έναν αγώνα που έσπασε... καρδιές ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ γνώρισε τον αποκλεισμό -από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ- στην παράταση (3-0) από την Μπάτε Μπορίσοφ Λευκορωσίας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αν και είχαν σαφές προβάδισμα μετά το υπέρ τους 2-0 στον πρώτο αγώνα πριν από 7 βράδια, δεν κατάφεραν να το υπερασπιστούν και υπέκυψαν στους πιο έτοιμους ως ομάδα Λευκορώσους. Ειδικότερα όταν το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, η Μπάτε Μπορίσοφ πόνταρε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που έχει ως ομάδα, έχοντας δώσει σχεδόν 20 επίσημα παιχνίδια -εν αντιθέσει με τον ΑΠΟΕΛ που έδινε το δεύτερο επίσημό του αγώνα- και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποια καλή ευκαιρία είτε από τη μία είτε από την άλλη «μονομάχο» στα πρώτα 14 λεπτά του αγώνα. Δυστυχώς για τους πρωταθλητές μας, ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 15΄, στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που δημιούργησαν οι Λευκορώσοι στο παιχνίδι ευτύχησαν να προηγηθούν με δυνατό σουτ του Στάσεβιτς. Αυτό το γκολ έδωσε... φτερά στους γηπεδούχους που πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, προκειμένου να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα, και ανάγκασαν τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας σε παθητικό ρόλο μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, που τελείωσε με τους Λευκορώσους να προηγούνται με 1-0.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Νίκο Μαχλά στο 51΄, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Πλέον, οι πρωταθλητές μας αγωνίζονταν πολύ καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο μέρος, έδιναν μάχες στον αγωνιστικό χώρο και διεκδικούσαν με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Ωστόσο και πάλι οι Λευκορώσοι «χτύπησαν» σε καίριο σημείο του αγώνα και συγκεκριμένα 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Πλατόνοφ με κοντινό πλασέ νίκησε τον Μιχάλη Μορφή, ισοφαρίζοντας παράλληλα το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Στα εναπομείναντα 15 λεπτά, δεν έμελλε να αλλάξει κάτι και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Με τον αγώνα, λοιπόν να οδηγείται στην ημίωρη παράταση ήταν ξεκάθαρο πως το πάνω χέρι είχαν οι Λευκορώσοι, αφού υπερίσχυαν και στον ψυχολογικό τομέα και στη φυσική κατάσταση, ενώ ήταν και καλύτεροι, ως ομάδα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι από έναν αγνώριστο όπως παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης (24/07) ΑΠΟΕΛ. Αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, όταν ο Μπλίζνιουκ με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0, στο τελευταίο λεπτό (105΄) του πρώτου μέρους της παράτασης, δίνοντας διαστασεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του και χαρίζοντας παράλληλα στην ομάδα του την πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δηλώσεις του Ουζουνίδη

"Με αυτή μας την ήττα τους στεναχωρήσαμε όλους στην Κύπρο. Το ποδόσφαιρό μας δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα. Συνήθως παίρνεις αυτό που αξίζεις και εμείς δεν αξίζαμε αφού δεν πετύχαμε ένα γκολ σε 120 λεπτά αγώνα. Κάναμε παιδαριώδη λάθη, όταν ήμασταν μπροστά και δεν τελειώσαμε μία φάση. Το παιχνίδι το έχασε η επίθεση. Έγινε κάτι που δεν το περιμέναμε. Δυστυχώς δεν έπεισα τους παίκτες μου με τα λόγια ότι ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Σε μία ήττα αυτός που ευθύνεται είναι ο προπονητής. Είπα στους παίκτες μου ότι έγινε έγινε, το παιχνίδι πλέον τελείωσε και πρέπει να σηκώσουν τα κεφάλια. Το ποδόσφαιρο έχει χαρές και πίκρες".


Ακόμη ένας Βραζιλιάνος στο ΑΠΟΕΛ

Μιλώντας στο ράδιο Πρώτο, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Κυριάκος Ζιβανάρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου Εβιλάσιο Ντα Κόστα, που πέρσι ήταν συμπαίκτης του Ταβάρες στην Porto Alegre (Β΄κατηγορία Βραζιλίας) και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βραζιλίας, για τα επόμενα τρία χρόνια.


Ο Ζε Κάρλος στους Πρωταθλητές

"Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Χοσέ Κάρλος Σάντος Ντα Σίλβα. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 (2) χρόνων.

 

Counters