Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

5η Αγωνιστηκή

ΑΠΟΕΛ

Έφεραι τα κάτω πάνω

Τα κάτω πάνω έφερε ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, αφού ανέτρεψε μέσα σε ένα τετράλεπτο το 0-1 για τη Νέα Σαλαμίνα και προηγήθηκε με 2-1, ενώ με άλλο ένα γκολ δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πήρε την πολύτιμη νίκη με 3-1. Σκόρερ των «γαλαζοκιτρίνων» οι Σατσιάς, Μαχλάς και Φερνάντες ενώ το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» σημείωσε ο Ντολόρες.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τη Νέα Σαλαμίνα να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Μπακούρα στο 9΄, όταν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Νικολόσκι. Από αυτό το σημείο και έπειτα οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 18΄, όταν αρχικά ο Μοντέιρο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νικολόσκι και εν συνεχεία ο Ντολόρες προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Φιλιμόνοφ απέκρουσε στο 23΄ την καρφωτή κεφαλιά του Μαχλά, διατηρώντας το ισόπαλο 0-0. Εννιά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Ντολόρες απέκρουσε σωτήρια ο Νικολόσκι. Μετά από αυτήν την ευκαιρία και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να προηγηθεί με τον Μαχλά στο 34΄ και τον Τόρρες στο 38΄, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε από εκεί που έμεινε στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους κι έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Κόντη στο 50΄. Ωστόσο, αν και οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν σαφέστατα καλύτεροι από τον αντίπαλό τους στο δεύτερο μέρος -εν αντιθέσει με το πρώτο- οι "ερυθρόλευκοι" ήταν αυτοί που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Ντολόρες στο 62΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Νικολόσκι. Η απάντηση. όμως, των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα ο αρχηγός Μαρίνος Σατσιάς έφερε το παιχνίδι στα ίσια και εν συνεχεία στο 68΄ ο Νίκος Μαχλάς από κοντά έδωσε προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Η ομάδα του Γιώργου Κωστίκου προσπάθησε να αντιδράσει επτά λεπτά αργότερα, αλλά η κεφαλιά του Νικολάου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Νικολόσκι. Έτσι ο ΑΠΟΕΛ, αφού απέφυγε την... ψυχρολουσία και την ισοφάριση, κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη με γκολ του Φερνάντεζ στο 80΄, το οποίο ο Πορτογάλος μέσος αφιέρωσε στον προπονητή του Μαρίνο Ουζουνίδη και με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

ΑΠΟΕΛ: Νικολόσκι, Μοραΐς (46' Κόντης), Σεγκιρί, Δασκαλάκης, Φλορέα, Έμερσον, Σατσιάς, Τόρρες (46' Φερνάντες), Μακρίδης, Πίντο (73΄ Μιχαήλ), Μαχλάς.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Φιλιμόνοφ, Κωνσταντινίδης, Βαγιενίγια, Ζάμοσι (85΄ Ελευθερίου), Γιούχαρ, Τσίπεφ (60΄ Λέμος), Ντομορό, Μπιλιμπάνι, Ντολόρες, Μοντέιρο, Μπακούρα (72΄ Νικολάου).

Κίτρινες Κάρτες: Έμερσον, Δασκαλάκης - Βαγιενίγια, Μπακούρα, Μοντέιρο, Κωνσταντινίδης, Λέμος.

** Κόπηκαν 6934 εισιτήρια.

** Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του παρατάχθηκε ο ΑΠΟΕΛ.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Νίκος Μαχλάς έφτασε τα τέσσερα συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι άλλοι αγώνες της αγωνιστηκής

Σάββατο 6/10

Ολυμπιακός-ΑΠΟΠ/Κιν. 1-1

Εθνικός-ΑΕΛ 2-1

Αρης-Ομόνοια 1-2

Κυριακή 7/10

Απόλλων-ΕΝΠ 3-0

Αλκή-Δόξα 1-1

ΑΠΟΕΛ-Ν.Σαλαμίνα 3-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters