Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δεν κατάφεραι να σπάσει την παράδωση το ΑΠΟΕΛ

Με γκολ φάουλ του αρχηγού της Νίκου Νικολάου, η Ανόρθωση νίκησε στο πολύ μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Το γκολ που χώρισε τελικά τους δύο αντιπάλους επιτεύχθηκε στο 56΄.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο και δυνατό και δεν τρέφει δάφνες ποιότητας, αφού οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Καλύτερος ο ΑΠΟΕΛ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε την υπεροχή, αλλά η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια (κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας) με ένα γκολ που δε βλέπουμε πολύ συχνά στα ποδοσφαρικά μας γήπεδα.

Σε μία αναμέτρηση, στην οποία δεν δημιουργήθηκαν πολλές ευκαιρίες, οι "γαλαζοκίτρινοι" ξεκίνησαν και το πρώτο και το δεύτερο μέρος καλύτερα από τους γηπεδούχους.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 12΄, όταν σουτ του Πίντο κατέληξε λίγο άουτ από την εστία του Μπεκιάι.

Η Ανόρθωση απάντησε στην ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο 31΄, όταν σουτ του Νικολάου απέκρουσε ο πορτιέρο των "γαλαζοκιτρίνων", Μιχάλης Μορφής.

Εν συνεχεία ο ΑΠΟΕΛ, είχε δύο καλές ευκαιρίες με τους Μακρίδη στο 32΄ και Σατσιά στο 40΄, με το ημίχρονο να κλείνει με την κεφαλιά του Ζλόγκαρ -που απέκρουσε ο Μορφής- ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορέσουν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Αριάν Μπεκιάι.

Μάλιστα, σε μία ανύποπτη φάση κι εκεί που οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν καλύτεροι, άλλαξαν άρδην τα δεδομένα. Συγκεκριμένα στο 56΄, ο αρχηγός της "Κυρίας", Νίκος Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από 45 περίπου μέτρα, με την μπάλα να έχει πορεία προς το τέρμα και να καταλήγει τελικά στα δίκτυα του Μορφή, που αιφνιδιάστηκε και αφού προηγουμένως δεν μπόρεσε κανένας να την (σ.σ. την μπάλα) απομακρύνει.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, η Ανόρθωση ανέβασε ρυθμούς και ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ, χωρίς όμως να προσπαθήσει να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, αλλά αντιθέτως να προσέχει περισσότερο να διατηρήσει το υπέρ της 1-0.

Αυτό, θα λέγαμε, το κατάφερε με σχετική ευκολία, πέρνοντας μία πολύτιμη νίκη και τους τρεις βαθμούς επί ενός σοβαρού ανταγωνιστή τους για την κατάκτηση του τίτλου, αφού οι φιλοξενούμενοι αν και πίεσαν δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό, δείχνοντας για ακόμη μία φορά τη δυσκολία που έχουν στο τελείωμα των φάσεων και την επίτευξη κάποιου γκολ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Λάμπρου, Κατσαβάκης, Πουρσαϊτίδης, Ντικουμάνα, Νικολάου, Ζλόγκαρ (50΄ Σκοπελίτης), Παναγή, Μπέλιτς (60΄ Ντεγιάνοφ), Μποαβεντούρα, Σόσιν (84΄ Πάχαρς).

ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Φλορέα (76΄ Ταβάρες), Σεγκιρί, Δασκαλάκης, Κόντης, Έμερσον, Σατσιάς (76΄ Μιχαήλ), Μακρίδης, Φερνάντες, Πίντο (68΄ Λουκά), Μαχλάς.

Κίτρινες κάρτες: Μπέλιτς, Ντικουμάνα, Μποαβεντούρα, Πουρσαϊτίδης, Πάχαρς - Μορφής, Μαχλάς, Σατσιάς, Πίντο, Λουκά, Kόντης, Nικολόσκι.

* Η Ανόρθωση διατήρησε σε ακόμα ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" το αήττητό της. Η "Κυρία" αγνοεί την ήττα ως γηπεδούχος σε παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τους "γαλαζοκίτρινους" από το 1989.

* Το ντέρμπι ξεκίνησε με καθυστέρηση 10 λεπτών, αφού έπρεπε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από τα χαρτιά που έριξαν οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης κατά την είσοδο της ομάδας τους.

* Από τον ΑΠΟΕΛ εκφράζονται αμφιβολίες για την εγκυρότητα του γκολ, υποστηρίζοντας πως ο Κατσαβάκης ήταν σε θέση οφσάιντ κι επηρέαζε τη φάση.

Στα άλλα σημερινά παιχνίδια:

1)Βαθμούς, γκολ και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Παφιακό, ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας και ΕΝΠ. Το 1-1 χαρακτηρίζεται ως δίκαιο αποτέλεσμα αφού και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν την νίκη. Το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι και οι δύο προπονητές απέφυγαν τις σκοπιμότητες και έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο, προσφέροντας καλό θέαμα τους 1220 περίπου θεατές που βρέθηκαν στην Πάφο. Η ΕΝΠ άνοιξε το σκορ στο 30 με τον Ράνεμ μετά από ωραίο συνδιασμό των Πάκιτο και Τάνιτς ενώ η Πέγεια ισοφάρισε στο 44 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βάργκας, Το πέναλτι κέρδισε ο Μάριος Χριστοδούλου.

2)Άλωσε το Τσίρειο στάδιο η Αλκή. Η «αθάνατη» με εξαιρετική εμφάνιση συνέτριψε τον Άρη με 5-2 και πήρε πανηγυρικά το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Χριστάκη Κασσιανού ήταν σαρωτική και διέλυσε την «ελαφρά ταξιαρχία» που προβλημάτισε πάρα πολύ με την πολύ κακή εμφάνιση της. Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα καθώς η «αθάνατη» έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην αντίπερα όχθη ο Άρης παρουσιάστηκε πολύ συντηρητικός στο παιχνίδι και καθόλη την διάρκεια του αγώνα είχε παθητικό ρόλο.

** Λογομαχία είχαν μετά το τέλος του αγώνα Χριστάκης Αθανασίου και Μίμης Φαντούσης με τον πρώτο να καταγγέλει τον δεύτερο ότι έφερε "φουσκωτούς" στο γήπεδο. Ο πρόεδρος του Άρη έκανε και έντονα παράπονα για τη διαιτησία τονίζοντας ότι ο Άρης είχε ακόμη δύο πέναλτι που δεν του δόθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters