Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΕΚ

Άσχημα τα νέα για Βόουτερ

Για περίπου έξι εβδομάδες χάνει τον Νόρτιν Βόουτερ η ΑΕΚ. Ο Ολλανδός που κτύπησε στο 13΄του αγώνα με τον ΑΡΗ διαπιστώθηκε ότι υπέστη ράγισμα στην επιγονατίδα. Ο τραυματισμός είναι αρκετά σοβαρός και θα τον κρατήσει περίπου 45 μέρες εκτός ομάδας.

Μεγάλο παιχνίδι στο τσίρειο

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό αλλά και πλούσιο σε φάσεις παιχνίδι, το οποίο είχε 7 γκολ, δύο δοκάρια κι ένα χαμένο πέναλτι, ο Απόλλωνας επιβλήθηκε της ΑΕΛ με 4-3 στο ντέρμπι της Λεμεσού που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου (01/09).

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Ο Απόλλωνας το πρώτο, στο οποίο ήταν καταιγιστικός και τον βρήκε προηγούμενο με 4-0, και η ΑΕΛ το δεύτερο, στο οποίο ανέβασε ρυθμούς και λίγο έλειψε να πετύχει την ολική επαναφορά, αφού πέτυχε τρία γκολ κι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να μπαίνει πιο δυνατά και να προειδοποιεί δύο φορές τους "γαλαζοκίτρινους" με τον Σανγκόι στο 2΄ και 4΄. Στην επόμενη ευκαιρία που δημιουργήθηκε, όμως, και συγκεκριμένα στο 6΄ ο Αργεντινός επιθετικός ήταν πιο εύστοχος κι άνοιξε από κοντά το σκορ, έπειτα από τη σέντρα του Γαρπόζη και την κεφαλιά-πάσα του Ρίσσο.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και με κύριο εκφραστή των φάσεων τον Κολομβιανό επιθετικό Καστίγιο απείλησε την εστία του Σβαλόφσκι σε δύο περιπτώσεις, με ισάριθμες κεφαλιές στο 9΄, 14΄. Η πιο κραυγαλέα ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 14ο λεπτό, όταν την κεφαλιά του Κάντε έδιωξε εντυπωσιακά, λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Σβαλόφσκι.

Στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ο αγώνας ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι "κυανόλευκοι" της Λεμεσού πέτυχαν άλλα τρία γκολ και φάνηκε να σφραγίζουν τη νίκη, δίνοντάς της διαστάσεις θριάμβου. Αφού έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Ρίσσο στο 18΄, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αρούνα Μπαμπαγκίντα στο 22΄, έπειτα από μπαλιά του Σανγκόι. Στο 27΄ κι έπειτα από συνδυασμό με το Ρίσσο ο Μαχράτζε έστειλε την μπάλα άουτ, σε τετ α τετ με τον Βλάσιακ, κάτι που δεν έκανε ο Μπαμπαγκίντα στο 35΄ κι εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ουρουγουανού φορ έγραψε το 3-0.

Ενδιάμεσα, η ΑΕΛ είχε απειλήσει άλλες δύο φορές την εστία του Τσέχου πορτιέρο του Απόλλωνα και πάλι με τον Κολομβιανό Καστίγιο, χωρίς όμως να καταφέρει να σημειώσει κάποιο γκολ.

Αντίθετα το γκολ ήρθε και πάλι για τους "κυανόλευκους", όταν με την συμπλήρωση του 45λεπτου ο Γκαστόν Σανγκόι με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από τα 35-40 μέτρα έστειλε την μπάλα στο "παραθυράκι" του Ούγγρου πορτιέρο των "γαλαζοκιτρίνων".

Στην επανάληψη αντιστράφηκαν οι ρόλοι, αφού η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο κι ο Απόλλωνας η ομάδα που αρκέστηκε -πλην ελαχίστων περιπτώσεων σε παθητικό ρόλο.

Αν και ο Απόλλωνας ξεκίνησε από εκεί που έμεινε με μεγάλη ευκαιρία του Σανγκόι στο 46΄, όταν και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βλάσιακ, οι "γαλαζοκίτρινοι" ήταν αυτοί που ανέλαβαν τελικά τα ηνία στον αγώνα, αφού οι "κυανόλευκοι" φαίνεται πως έμειναν... από καύσιμα.

Με αντεπίθεση διαρκείας, λοιπόν, η ομάδα του Έλι Γκούτμαν μείωσε αρχικά στο σκορ με τον αρχηγό της Σίμο Κρασσά στο 52΄, με σουτ μέσα από την περιοχή, και τρία λεπτά αργότερα ο Τικίνιο, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι, έκανε το 4-2.

Στη συνέχεια και για μερικά λεπτά ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και να πετύχει και πέμπτο γκολ, καθαρίζοντας το παιχνίδι, αλλά το σουτ του Γκαστόν Σανγκόι στο 72΄ είχε και πάλι την ίδια καταλήξη με αυτό στο 46΄, δηλαδή το δοκάρι του Βλάσιακ, ενώ νωρίτερα είχε και μία καλή ευκαιρία με τον Άνθο Σολωμού.

Μεγαλύτερη, όμως, ευκαιρία, έχασε στο 74΄ η ΑΕΛ, η οποία έφτασε κοντά στο να ξαναμπεί στο... κόλπο και να φύγει με βαθμολογικό όφελος από το παιχνίδι, όταν και κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Σεϊνί Εντιαγέ που ανέλαβε την εκτέλεσή του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σβαλόφσκι που απέκρουσε κρατώντας το 4-2 υπέρ του Απόλλωνα.

Τελικά, ότι δεν κατάφερε ο Εντιαγέ, το κατάφερε ο Λιάσος Λουκά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3, αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση στους φίλους της ομάδας του.

Σημειώνεται πως στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Απόλλωνας έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ιέντσι, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Σκόρερ: 6΄, 45΄ Σανγκόι, 21΄, 35΄ Μπαμπαγκίντα – 52΄ Κρασσάς, 55΄ Τικίνιο, 90+ Λουκά.

Κίτρινες κάρτες: Κορολόφσκι, Μπαμπαγκίντα, Θεοφίλου – Μούσα, Γκόνζαλα.

Κόκκινη κάρτα: Ιέντσι (2η κίτρινη).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Σβαλόφσκι, Μαχράτζε, Γαρπόζης (58΄ Μπαρούν), Οκκαρίδης, Ιέντσι, Αντόνε, Κορολόφσκι, Τορρέσι (55΄ Σολωμού), Σανγκόι, Μπαμπαγκίντα (76΄ Θεοφίλου), Ρίσσο.

ΑΕΛ: Βλάσιακ, Οτσόκολιτς, Κάντε, Λουκά, Τοντορόφσκι (77΄ Ρόκε), Κέρκεζ, Μούσα (46΄ Τικίνιο), Γκονζάλα (29΄ Εντιαγέ), Κρασσάς, Ντε Μπρούνο, Καστίγιο.

*** Κόπηκαν 9043 εισιτήρια. Από την πλευρά της ΑΕΛ διατέθηκαν 4523 και από την πλευρά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 4520.

Στα αλλα σημερινά παιχνιδια

1)Με μπροστάρη τον Εμμάνουελ Ολισαντέμπε, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ο ΑΠΟΠ/Κινύρας Πέγειας ξεκίνησε με το... δεξί το νέο πρωτάθλημα κερδίζοντας 4-2 τη Νέα Σαλαμίνα στο "Παφιακό".

2)Με το δεξί μπήκε στο καινούργιο πρωτάθλημα η ΑΕΚ . Η ομάδα του Μάριου Κωνσταντίνου μετά από ένα κάλο παιγνίδι κέρδισε δύσκολα τον φιλόδοξο φέτος Αρη. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε στο 55’ ο Μάριος Νεοφύτου. Στο 15’ έφυγε απο το παιγνίδι τραυματίας ο Νόρτιν Βόουτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters