Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Δύσκολες νίκες από Ομόνοια και Ανόρθωση

ΟΜΟΝΟΙΑ

Με γκολ του Μάγκνο Μοσελίν στο 81΄ η Ομόνοια έλυσε το... γόρδιο δεσμό και πήρε μία δύσκολη αλλά συνάμα πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Λευκωσίας.

Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν μία δίκαιη νίκη επί της ομάδας του Τακτακαλά, που περισσότερο πρόσεξε τα μετόπισθεν και λιγότερο την επίτευξη κάποιου τέρματος, ειδικά στο δεύτερο μέρος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν όλη την καλή διάθεση για καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργούν κάποιες καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να τελειώσει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη η Ομόνοια πίεσε τον αντίπαλό της και μέσα σε ένα δίλεπτο στο 61΄ και 62΄, προειδοποιήσε τους Τακτακαλίτες για το τι προμήνυε η συνέχεια, αφού είχε δύο δοκάρια. Αρχικά με τον Μοσελίν σε εκτέλεση φάουλ κι εν συνεχεία σε δυνατό σουτ του Ντομπρασίνοβιτς.

Εν τέλει, η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή, αφού στο 81΄ το "τριφύλλι" έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Το γκολ της νίκης προήλθε έπειτα από εντυπωσιακή ενέργεια του Μοσελίν που ξεπέρασε δύο αντιπάλους και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Δημήτρη Στυλιανού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στυλιανού, Παπαϊωάννου, Γκονζάλες, Μασάδο, Ροντρίγκεζ, Ιντζάι (64΄ Ντεκουέ), Τζένιτς (81΄ Πόλκινγκ), Ν. Νικολάου, Νικολάκης Νικολάου, Ντε Πόρας, Πανιγκούτι (68΄ Ντε Λα Κανάλ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Γεωργίου, Βέιγκα, Κακογιάννης, Κασέκε, Ντομπρασίνοβιτς (81΄ Σόουζα), Καϊάφας, Μοσελίν, Μπα, Χαϊλής (60΄ Βακουφτσής), Μγκούνι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπαϊωάννου, Ν. Νικολάου - Ντομπρασίνοβιτς.

* Κόπηκαν 7119 εισιτήρια.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης απέδρασε η Ανόρθωση από το «Τάσος Μάρκου», επικρατώντας της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 2-1. Σκόρερ των τερμάτων της «Κυρίας», ο Πολωνός επιθετικός Λούκας Σόσιν στο 40΄και ο Άντον Ζλόγκαρ στο 87΄. Ενδιάμεσα οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Νέρι στο 84΄.

Έπειτα από ένα αρκετά καλό παιχνίδι -ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος- η Ανόρθωση πήρε το τρίποντο κόντρα στους «βυσσινί», αποδεικνύοντας την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν και σε κάποια σημεία του αγώνα τα βρήκε... σκούρα κόντρα στους Παραλιμνίτες.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την «Κυρία» να είναι πιο απειλητική από την Ένωση και να ψάχνει το γκολ, που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ωστόσο για να μπορέσει να παραβιάσει την εστία του Μιλογέφσκι χρειάστηκαν 40 αγωνιστικά λεπτά, όταν ο Λούκας Σόσιν εκμεταλλευόμενος πάσα του Ντεγιάνοφ, με προβολή άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά, αφού οι δύο ομάδες έψαξαν ένα γκολ για τους δικούς της λόγους η κάθε μία. Η Ένωση για να φέρει τον αγώνα στα ίσια και η Ανόρθωση για να "σφραγίσει" τη νίκη. Τελικά χρειάστηκε να μπει το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά για να ξεκαθαρίσουν τους ανοικτούς... λογαριασμούς που άφησαν οι δύο ομάδες, οι οποίες στα προηγούμενα 40 λεπτά περίπου έχασαν αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με μεγαλύτερη το δοκάρι του Ράνεμ στο 76΄.

Ότι δεν κατάφερε, όμως, ο Ράνεμ στο 76΄, το κατάφερε ο Νέρι στο 84΄, όταν έπειτα από λάθος του Ανδρέα Κωνσταντίνου σε γύρισμα του Ράνεμ, ο επιθετικός των "βυσσινί" έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπεκιάι.

Η Ανόρθωση, όμως, δεν είχε... πει την τελευταία της λέξη κι απάντησε άμεσα με έναν πρώην Ενωσίτη, τον Άντον Ζλόγκαρ, ο οποίος ήταν και πάλι στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, χαρίζοντας με δικό του γκολ στο 87΄ τη νίκη στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

ΕΝΠ: Μιλογέφσκι, Ελευθερίου, Κίσσι, Τουτουάνα (66΄ Νασίρι), Κολάνης (59΄ Κ. Ηλία), Τάνιτς, Ευσταθίου, Κάπιτς, Νέρι (84΄ Γούμενος), Πακίτο, Ράνεμ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Λουμπούτης, Κωνσταντίνου, Λάμπρου, Παναγή (71΄ Λουρέιρο), Ζλόγκαρ, Ντεγιάνοφ (53΄ Νικολάου), Πουρσαϊτίδης, Μπέλιτς, Σόσιν (88΄ Τριποτσέρης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ράνεμ, Κίσσι, Τάνιτς, Κάπιτς - Λουμπούτης, Ζλόγκαρ.

*Το παιχνίδι παρακολούθησε για λογαριασμό της Αγγλικής Τότεναμ, αντιπάλου της Ανόρθωσης στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ο σκάουτερ της ομάδας, Πολ Γουέμπ και όχι ο προπονητής των Λονδρέζων, Μάρτιν Γιολ, όπως αναμενόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters