Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007

Η κλήρωση των ομάδων μας στο Κύπελλο Ουέφα

ΟΜΟΝΟΙΑ

Απέναντι στην Βουλγάρικη ΤΣΣΚΑ Σόφιας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/08) στην Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η δευτεραθλήτρια Ομόνοια κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Βουλγάρικη ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Ο πρώτος αγώνας του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνει στο ΓΣΠ στις 16 του Αυγούστου και ο επαναληπτικός στη Βουλγαρία στις 30 Αυγούστου.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τους Βούλγαρους να παίρνουν την πρόκριση ισάριθμες φορές. Την περίοδο 1983-84 για τον πρώτο γύρο του Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης η ΤΣΣΚΑ είχε κερδίσει με 3-0 τους "πράσινους", οι οποίοι στη ρεβάνς παραλίγο να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, αφού κέρδισαν με 4-1.

Οι δύο ομάδες τα... είπαν ξανά πριν από τρία χρόνια (ποδοσφαιρική περίοδος 2004-05) και πάλι για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και στα δύο παιχνίδια δεν υπήρξε νικητής, αφού τελείωσαν ισόπαλα 1-1. Οι διαφορές τους λύθηκαν στην παράταση με την ΤΣΣΚΑ να επικρατεί με 3-1.

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, η ομάδα του στρατού όπως είναι γνωστή, είναι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη ομάδα της Βουλγαρίας. Ιδρύθηκε όπως και η Ομόνοια το 1948 κι έχει κατακτήσει 30 πρωταθλήματα και 19 κύπελλα. Σπουδαιότερες στιγμές της στην Ευρώπη οι συμμετοχές της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τις περιόδους 1966/67 και 1981/82 και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων την περίοδο 1988/89. Την περσινή χρονιά τερμάτισε στη 2η θέση με 72 βαθμούς, 5 βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Λέφσκι.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Κλήρωση με την ομάδα του Αντόνε

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (03/08) η κλήρωση για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η κυπελλούχος Ανόρθωση κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ρουμάνικη Κλουζ στην οποία προπονητής είναι ο γνώριμός μας από τη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας, Ιοάν Αντόνε. Ο πρώτος αγώνας του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνει στη Ρουμανία στις 16 Αυγούστου και η ρεβάνς στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" στις 30 του ίδιου μήνα.

Στην πρεμιέρα του Ρουμανικού πρωταθλήματος Otelul - CFR Cluj 0-1

CFR CLUJ

Πρόκειται για μία από τις ανερχόμενες τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά δυνάμεις του ρουμάνικου ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1907 και μέχρι τώρα δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο στη χώρα της. Την περσινή χρονιά τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα (ψηλότερη θέση στην ιστορία της) με 69 βαθμούς, 8 λιγότερους από την πρωταθλήτρια Δυναμό και 2 από την δευτεραθλήτρια Στεάουα. Κορυφαία της στιγμή, παρότι ουσιαστικά αγωνίζεται για πρώτη φορά στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποτελεί η πορεία της μέχρι και τα τελικά του Ιντερτότο, την περίοδο 2005-06, όταν και αποκλείστηκε από τη Γαλλική Λανς. Προηγουμένως είχε αποκλείσει κατά σειρά τις Βέτρα Βίλνιους, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σεντ Εντιέν και Ζαλγκίρις Βίλνιους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διοίκηση της ομάδας διατηρεί άριστες σχέσεις και συνεργάζεται με τη διοίκηση της Πορτογαλικής Μπενφίκα, με αποτέλεσμα να είναι έντονη και διόλου τυχαία η παρουσία του Πορτογαλικού στοιχείου στο ρόστερ της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters