Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

ΕΘΝΙΚΗ

Είναι καλύτερη, ας το αποδείξει...

Έτοιμη για να πετύχει το πρώτο της διπλό στην προκριματική φάση του EURO 2008, είναι η Εθνική Κύπρου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο στο στάδιο "Σεραβάλε" (22:00, LTV) και εφόσον παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει και εφαρμόσει τις εντολές του Αγγελου Αναστασιάδη τότε θεωρείται το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Θα λέγαμε ψέματα, βέβαια, αν υποστηρίζαμε ότι ο αγώνας αυτός απασχολεί ιδιαίτερα τις υπόλοιπες ομάδες του 4ου ομίλου. Πρόκειται μεν για αγώνα της προκριματικής φάσης, πλην όμως πρόκειται επίσης για "ντέρμπι ουραγών", μεταξύ δυο ομάδων που ψάχνουν περισσότερο να τονώσουν το γόητρό τους και να κερδίσουν κάποιους πόντους σε θέματα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας στο διεθνή χώρο, παρά για βαθμούς που θα τους επιτρέψουν να ελπίζουν σε κάτι καλό στη φάση αυτή.

Κοντολογίς, ο αγώνας αυτός ενδιαφέρει μόνο εμάς και φυσιολογικά, το αποτέλεσμά του θα περάσει στα "ψιλά" των εφημερίδων στις άλλες χώρες. Παρόλα αυτά, η εθνική είναι εθνική κι ανεξάρτητα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, υπάρχει πάντα το κίνητρο. Εξάλλου δεν θα θέλαμε να γράψουμε ιστορία από την ανάποδη, αφού το Σαν Μαρίνο παραμένει χωρίς νίκη σε επίσημο αγώνα. Μόνο μια φορά κατάφερε να γευτει τη χαρά της νίκης με αντίπαλο το Λίχτενσταϊν σε φιλικό αγώνα.

Ενδεχόμενη, λοιπόν, αποτυχία σήμερα, θα καταγραφόταν στα πολύ αρνητικά μας, κι αυτό φυσικά και δεν το θέλουμε. Κατά συνέπεια, οι διεθνείς μας θα κληθούν να πετύχουν τη δεύτερη τους νίκη στην προκριματική φάση και να δημιουργήσουν πιο αξιοπρεπή βαθμολογική εικόνα για την εθνική μας. Δεν αναμένεται λογικά να βρουν πολλές δυσκολίες για να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό, αν και εφόσον αγωνισθούν με σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και υπομονή.

Mε όλα αυτά τα δεδομένα και αν λάβουμε υπόψην ότι από τη δική της πλευρά το Σαν Μαρίνο σε έξι επίσημα παιγνίδια σημείωσε μόλις ένα γκολ και δέχθηκε 36, τότε αντιλαμβάνεστε ότι οι διεθνείς μας σήμερα, είτε το θέλουν είτε όχι, δεν έχουν δικαίωμα στο λάθος κι ότι θα πρέπει να καρπωθούν το δεύτερο τους τρίποντο στη διοργάνωση.

Γιατί, όσο κι αν πρέπει να γίνεται σεβαστή η κάθε ομάδα ανεξάρτητα από τη δυναμικότητά της κι όσο κι αν συμφωνούμε με την άποψη του Αγγελου Αναστασιάδη σχετκά με το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, θα επαναλάβουμε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας αγωνιστική συμπεριφορά.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά αφού αρκετοί παίκτες είναι ανέτοιμοι (Οκκάς, Χαραλαμπίδης). Το πιο πιθανό είναι πως ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός θα αρχίσει το παιγνίδι με τον Γιωργαλλίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ηλία και Χαραλάμπους στα άκρα της άμυνας, και τους Οκκαρίδη και Λάμπρου στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Στα χαφ Μιχαήλ, Νικολάου, Μαραγκός, Αλωνεύτης, και στην επίθεση Οκκάς και Κωνσταντίνου.

ΑΠΟΕΛ


Προτάθηκε ο Στεριόφσκι


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Supersport ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου, επιβεβαίωσε ότι προτάθηκε στους πρωταθλητές ο Αυστραλός διεθνής (33 συμμετοχές / 5 γκολ) μεσοεπιθετικός Μίλε Στεριόφσκι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Αντωνίου τόσο η περίπτωση του 28χρονου (27/05/1979) Στερίοφσκι (1.81μ.) -ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην Ελβετική Βασιλεία, ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε και στην Γαλλική Λιλ, αλλά και στις ομάδες της χώρας του, Παραμάτα, Σίδνει Γιουνάιτεντ και Wollongong Wolves- αλλά και των άλλων ποδοσφαιριστών που έχουν προταθεί στον ΑΠΟΕΛ, έχουν άμεση σχέση με αυτή του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη. Αν δηλαδή οι "γαλαζοκίτρινοι" προχωρήσουν τελικά στην απόκτηση του "Μπίδη", τότε εκτιμάται πως δεν θα κινηθούν για απόκτηση κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή.

ΑΕΛ


Ένας μένει,ένας φεύγει

Όπως μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο του Capital στη Λεμεσό, μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στο θέμα Ντε Μπρούνο και Καστίγιο, το πιθανότερο σενάριο -σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις- είναι η παραμονή του Αργεντινού μέσου στην ομάδα και η αποδέσμευση του Κολομβιανού, χωρίς όμως να αποκλείεται τις επόμενες ώρες να αλλάξουν άρδην τα υπάρχοντα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο ποδοσφαιριστές δεν δέχθηκαν να προπονηθούν την Τρίτη (21/08) μετά τη γνωστοποίηση του ρόστερ της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά από το συνεργάτη του Έλι Γκούτμαν, Φέλιξ Ναΐμ.

Όπως έγινε γνωστό, Ντε Μπρούνο και Καστίγιο έλαβαν αυτή την απόφαση, λόγω της ανησυχίας τους για μία σειρά προβλημάτων, αλλά και την αβεβαιότητα που υπάρχει στο στρατόπεδο της ΑΕΛ τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να λυθούν οι όποιες διαφορές και οι δύο ποδοσφαιριστές να αλλάξουν γνώμη και να παραμείνουν στην ομάδα, οι Μάριος Ηροδότου και Έλι Γκούτμαν επικοινώνησαν μαζί τους, λέγοντάς τους να κάνουν υπομονή για ακόμα λίγες μέρες και ότι όλα θα διορθωθούν, τονίζοντάς τους παράλληλα ότι ειναι αναγκαίοι και χρήσιμοι στη νέα ΑΕΛ που κτίζεται.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Η Τετάρτη αποτελεί την πλέον καθοριστική ημέρα για τη δημιουργία εταιρείας στην ΑΕΛ, αφού τελειώνει το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί στον Πίτερ Θίο Βασιλείου. Ωστόσο δεν φαίνεται να επικρατεί ανησυχία στο "γαλαζοκίτρινο" στρατόπεδο, αφού αν τελικά ο κύριος Βασιλείου δεν υπογράψει για τη σύσταση και την ανάληψη της εταιρείας από τον ίδιο, υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι επενδυτές οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τα ηνία της υπό σύσταση ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters