Δυνατότητα εύρεσης λέξης κλειδιού που μας ενδιαφέρει στα παρακάτω θέματα!!

Google
 

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Οι ομάδες μας στο Κύπελλο Ουέφα

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Μας έκανε περήφανους !!!

Αποφασισμένη για την πρόκριση και πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση η Ανόρθωση "έκλεισε τα στόματα" των υπερόπτων Ρουμάνων της CFR Cluj διαλύοντας τους μέσα στο ίδιο τους το "σπίτι". Η ομάδα της Αμμοχώστου κέρδισε με 3-1 την ομάδα του Ιοάν Αντόνε και έθεσε γερές βάσεις για πρόκριση στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, υποχρεώνοντας τους Ρουμάνους να μην είναι αναγκασμένοι να κάνουν διακοπές στη ρεβάνς σε δύο εβδομάδες στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", αλλά να μας κάνουν τη χάρη και να παλέψουν το παιχνιδάκι απέναντι σε μία ομάδα που δυστυχώς για τους ίδιους τόσο πολύ υποτίμησαν.

«Με οδηγό την... Τραπεζούντα» έλεγαν πολλοί για το χθεσινό πρώτο παιχνίδι της Ανόρθωσης με τη CFR Κλουζ. Η «κυρία», λοιπόν, συνεπέστατη στο ευρωπαϊκό της ραντεβού, θύμισε το προ διετίας ποδοσφαιρικό έπος απέναντι στην Τράπζονσπορ, αφού χθες έχοντας άλλη μια ομάδα που φορούσε «βυσσινί», έφτασε σε εκτός έδρας νίκη-θρίαμβο με 3-1 και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του ΟΥΕΦΑ!

Οι κυανόλευκοι έφτασαν σ΄ αυτή τη μεγάλη νίκη, που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων οπαδών της, χάρη στη σοβαρότητά τους, το καλό τους στήσιμο, τη συνέπεια,. την αποτελεσματικότητά τους και την ταχύτητα με την οποία εκδήλωναν τις επιθετικές τους προσπάθειες.

Το παιχνίδι

Τα προγνωστικά και η θεωρία απέχουν πολύ από την πράξη. Κι αυτό φάνηκε και στο γήπεδο της CFR. Εκεί όπου το χθεσινό παιχνίδι ξεκίνησε με την θεωρητικά «αουτσάιντερ» Ανόρθωση να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα μας ε ίχε κατοχή της μπάλας και δημιούργησε περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ από την άπειρη –στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ- CFR. Με κινητήριους μοχλούς κυρίως τους Φαμπίνιο και Ντεγιάνοφ, οι κυπελλούχοι προκαλούσαν «μπελάδες» για τους Ρουμάνους, που δεν ξεκίνησαν με το αναμενόμενο πάθος την αναμέτρηση.

Σταδιακά βέβαια οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, και έγιναν επικίνδυνοι σε κάποιες στιγμές (34΄ Ντίντι, 41΄ Σεμέδο), ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι.

Όσο για τους Αμμοχωστιανούς, που πήραν τον αέρα των αντιπάλων τους, στο 42ο λεπτό έκαναν την πρώτη κίνηση για να θέσουν βάσεις ευρωπαϊκής επιτυχίας. Στο συγκεκριμένο λεπτό, οι κυανόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μποαβεντούρα από δεξιά, ο οποίος έκανε την σέντρα. Ο Σόσιν δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, όμως ο Ζλόγκαρ που ακολουθούσε τη φάση «άγγιξε» την μπάλα στέλνοντάς την στα δίκτυα και γράφοντας το 0-1. Αυτό ήταν... Η αρχή έγινε!

Στην επανάληψη, λοιπόν, η Ανόρθωση συνέχισε από ΄κει που έμεινε. Η «κυρία» κτυπώντας γρήγορα στην κόντρα και σε ένα δεκάλεπτο πέτυχε ακόμη δυο τέρματα! Με δημιουργό τον Φαμπίνιο, οι Μποαβεντούρα και Σόσιν στο 49΄ και 59΄, αντίστοιχα, έστειλαν την μπάλα στα δίκτυα και έβαλαν... βάσεις θριάμβου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ήταν επόμενο η CFR να κάνει ό,τι μπορεί για να αντιδράσει. Και τα κατάφερε στο 69΄, οπότε μείωσε στο σκορ με πέναλτι του Τρίκα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους αισθητά και προσπάθησαν και για ένα δεύτερο τέρμα. Ούτε οι αλλαγές του Αντόνε, αλλά ούτε και οι ψηλές μπαλιές που επιχειρούνταν, ήταν αρκετές για να μειώσει στο ένα γκολ η CFR. Η άμυνα της Ανόρθωσης, ανταποκρίθηκε με ψηλό βαθμό στα... αυξημένα καθήκοντά της και έτσι η ομάδα μας έκανε βήμα-πρόκρισης.

Από την Ανόρθωση πραγματικά δεν υπήρχε παίκτης που να υστέρησε. Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Ξεχωρίσαμε, ωστόσο, τους Μπεκιάι, Φαμπίνιο, Μποαβεντούρα, Ντεγιάνοφ, Κατσαβάκη και Σόσιν.

**** Κίτρινες: Λεάο, Τρίκα, Φρέντι – Πουρσαϊτίδης, Μπεκιάι.

CFR ΚΛΟΥΖ: Σταντσιόγιου, Καντού, Πανίν (46΄ Φρέντι), Σάντμπεργκ, Τόνι, Λεάο (55΄ Φαμπιάνι), Κούλιο, Μουρεσάν, Τρίκα, Ντίντι, Αζεβέδο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Πουρσαϊτίδης, Κατσαβάκης, Κωνσταντίνου, Ντικουμάνα, Ζλόγκαρ, Παναγή, Ντεγιάνοφ, Φαμπίνιο (77΄ Μπέλιτς), Μποαβεντούρα, Σόσιν.

ΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ

21΄ Πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι. Σουτ του Ντεγιάνοφ αποκρούει ο Σταντσόγιου.

30΄ Κεφαλιά του Ντίντι φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Αριάν Μπεκιαί.

42΄ ΓΚΟΛ Ο Άντον Ζλόγκαρ σκοράρει με προβολή μετά από σέντρα του Μποαβεντούρα.

ΒΙΝΤΕΟ 0-1

48΄ Σουτ του Τρίκα, διώχνει σε κόρνερ ο Μπεκιάι.

48΄ ΓΚΟΛ Εξαιρετική ενέργεια του Φαμπίνιο, πάσα στον Μποαβεντούρα, ο οποίος στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίκτυα των Ρουμάνων.

ΒΙΝΤΕΟ 0-2

59΄ ΓΚΟΛ Πάσα Φαμπίνιο, άψογη εκτέλεση Σόσιν και 3-0 για την "Κυρία".

ΒΙΝΤΕΟ 0-3

68΄ ΓΚΟΛ Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τρίκα οι Ρουμάνοι μειώνουν σε 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Πριν από το παιχνίδι

· 18:10 Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης είχαν την πρώτη τους επαφή με τον αγωνιστικό χώρο, αφού μπήκαν στο γήπεδο για περπάτημα.

· 18:28 Οι υποστηρικτές της «κυρίας» πήραν τις... θέσεις τους στο πέταλο του σταδίου.
· 18:38 Οι παίκτες της CFR εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για περπάτημα.
· 19:00 Οι φίλοι των κυανολεύκων άρχισαν την προσπάθεια στήριξης της ομάδας, με συνθήματα.
· 19:17 Οι εξέδρες αρχίζουν να γεμίζουν από φίλους της CFR.
· 19:42 Μπήκε μέσα ο Μπεκιάι για προθέρμανση και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της Ανόρθωσης.
· 19:45 Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της CFR, Σταντσόιου, άρχισε προθέρμανση.
· 19:48 Μπήκαν οι παίκτες της CFR για προθέρμανση και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο της ομάδας τους. Οι υποστηρικτές των Αμμοχωστιανών αποδοκίμασαν...

· 19:49 Οι παίκτες της Ανόρθωσης άρχισαν προθέρμανση.
· 20:16 Η CFR ολοκλήρωσε την προθέρμανση της και κατά την αποχώρησή της για τα αποδυτήρια καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

· 20:17 Η Ανόρθωση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της
· 20:26 Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη της αναμέτρησης.

Κέρδισαν και τους Ρουμάνους οπαδούς

· Στα πανό που ανήρτησαν οι φίλοι της Ανόρθωσης, αναγράφονταν τα ακόλουθα: «Ντου από παντού, τα μυαλά μας πονάνε», «Είσαι θρησκεία είσαι μαγεία, ΑΝΟ μαζί γράφουμε Ιστορία », «Τα όνειρά μας οι εφιάλτες σας», «Ανορθωσάρα η Δερύνεια είναι μαζί σου», «Παλαιχώρι, μια ζωή ΑΝΟ».

· Σε μια πολυκατοικία κοντά στο γήπεδο, είχε αναρτηθεί τεράστιο πανό της CFR.
· Κυκλοφόρησαν αναμνηστικές φανέλες από την CFR, που γράφουν «Η Κλουζ στην Ευρώπη» και μπροστά αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.

· Τα έργα στο CFR Stadion για την επέκταση του σταδίου έχουν ολοκληρωθεί (αυξήθηκε η χωρητικότητα στο γήπεδο από 10,000 σε 15,000).

· Ανά τακτά διαστήματα ηχούσε από τα μεγάφωνα ο ύμνος της CFR.
· Ο χθεσινοβραδινός αγώνας ήταν ο πρώτος της CFR για το Κύπελλο UEFA. Την περσινή σεζόν οι Ρουμάνοι είχαν παίξει στο Ιντερτότο.

· Επίσημο ντεμπούτο για Κωνσταντίνου και Λουμπούτη.
· Οι φίλοι της CFR συνέχισαν να τραγουδούν ακόμα και μετά το 0-3. Τα είχαν βέβαια με τις ψηλές μπαλιές που επιχειρούνταν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους...

· Οι οπαδοί της CFR χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές της «κυρίας» στο τέλος του αγώνα, ενώ οι υποστηρικτές της Ανόρθωσης αποθέωσαν τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο τεχνικός της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια, αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ανέφερε:

«Παίξαμε καλά, έξυπνα, αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι έχουμε και εμείς την αξιοπρέπειά μας. Οι παίκτες έδειξαν εγωισμό για τις δηλώσεις περί τουρισμού στην Κύπρο. Ειπώθηκαν πολλά πράγματα πριν από το παιχνίδι... Δείξαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στον αγωνιστικό χώρο πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για κανέναν, παρά μόνο δύσκολα. Πιστεύω ότι το επόμενο παιχνίδι στο ‘Αντώνης Παπαδόπουλος’ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Σίγουρα έχουμε μεγάλο προβάδισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας. Θα προσπαθήσουμε να την ολοκληρώσουμε στον επαναληπτικό».

Ο τεχνικός της CFR Κλουζ, Ιοάν Αντόνε, είπε ανάμεσα σ΄ άλλα:

«Δεν ντρέπομαι γι΄ αυτό που έγινε σήμερα. Η Ανόρθωση είναι μια μεγάλη ομάδα». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο παιχνίδι εξέφρασε τη θέση ότι «το πρώτο γκολ μπήκε κατά λάθος, γιατί όλοι οι παίκτες νόμισαν ότι η μπάλα πήγαινε έξω», ενώ πρόσθεσε πως «τα άλλα δυο μπήκαν από λάθη της άμυνας». Μετά από ερώτησή μας, κατά πόσον ακόμη πιστεύει ότι η Ανόρθωση είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι (βλ. τοποθετήσεις στο πρακτορείο «mediafax»), είπε ότι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Σημειώνεται ότι, ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας, εκνευρίστηκε από τις ερωτήσεις των Κύπριων αθλητικών συντακτών, λέγοντας ότι «υπάρχουν και Ρουμάνοι δημοσιογράφοι που θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις». Έτσι, οι εκπρόσωποι των κυπριακών Μ.Μ.Ε. απεχώρησαν...


ΟΜΟΝΟΙΑ

Καλή εμφάνιση καλο....αποτέλεσμα

Αν και παρουσιάστηκε αρκετά καλή, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, στο πρώτο παιχνίδι για το δεύτερο προκριματικό γύρο που έδωσε στο ΓΣΠ με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Βέβαια μεγάλο, αλλά όχι το σημαντικότερο, ρόλο έπαιξε και το γκολ των Βουλγάρων από τα... αποδυτήρια, που έσπασε... την ψυχολογία των "πρασίνων", μέχρι το καταπληκτικό γκολ της ισοφάρισης από τον αρχηγό Κώστα Καϊάφα. Η Ομόνοια προσπάθησε, πάλεψε για ένα δεύτερο γκολ που θα της χάριζε τη νίκη και θα της έδινε προβάδισμα πρόκρισης, αλλά φάνηκε πως κάτι έλειπε από την τελική της προσπάθεια.

Δυστυχώς, ακόμα κι όταν η Ομόνοια απέκτησε αριθμητική υπεροχή με την αποβολή του Ιβανόφ αν και ήθελε και προσπαθούσε, φάνηκε αδύναμη να δημιουργήσει κάτι καλό, το οποίο θα είχε ευτυχή καταληξη.

Με εξαίρεση την ευκαιρία του Βαϊσχάιμερ στο 58΄ δεν μπορέι να ειπωθεί πως η Ομόνοια δημιούργησε τις πολλές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" την πρόκριση, ή έστω να πάρει τη νίκη. Ήταν μεν καλύτερη από τους Βούλγαρους, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό.

Διευκρινίζεται πως η πρόκριση δεν χάθηκε βέβαια, απλά μειώθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης για τους "πράσινους", ευελπιστώντας πως σε 14 βράδια θα παρουσιάσουν το πολύ καλό τους πρόσωπο και θα ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Τοράο (22΄ Θεοδότου), Γεωργίου, Βέιγκα, Κακογιάννης, Μοσελίν, Ντομπρασίνοβιτς (40΄ Κασέκε), Καϊάφας, Βαϊσχάιμερ, Μπα (76΄ Σόουζα), Μγκούνι.

ΤΣΚΚΑ: Πετρόφ, Βουγιαντίνοβιτς, Τούντσεφ, Ίλιεφ, Πέτρε (68΄ Λάνζαατ), Τοντόροφ, Γιάντσεφ, Ντιμιτρόφ, Νέι, Αμουνίκε (64΄ Γκαρσές), Ιβανόφ.

Κίτρινες Κάρτες: Ντομπρασίνοβιτς, Μπα, Καϊάφας-Τούντσεφ, Πετρόφ.

Κόκκινες Κάρτες: Ιβανόφ

ΦΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ

1΄ΓΚΟΛ Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα στο 20ο δευτερόλεπτο, ο Νέι με σουτ λίγο κάτω από τη σέντρα στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Γιωργαλλίδη.

11΄ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Πέτρε, ο Γιωργαλλίδης διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

14΄ΓΚΟΛ Σουτ του Καϊάφα από μακριά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα των Βουλγάρων και φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

58΄ Μεγάλη ευκαιρία για τους "πράσινους". Τετ-α-τετ του Βαϊσχάιμερ με τον Πετρόφ, αλλά ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας στέλνει την μπάλα άουτ.

66΄ Αριθμητικό πλεονέκτημα για την Ομόνοια, αφού οι Βούλγαροι μένουν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Ιβανόφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τραυματίστηκε κι αποχώρησε από το παιχνίδι ο Τοράο στο 22΄, παραχωρώντας τη θέση του στο Γιώργο Θεοδότου.

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση όχι όμως από το αποτέλεσμα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα στο ΓΣΠ ο Ντράκαν Όκουκα:

« Είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έδειξε σήμερα η ομάδα μου όμως όταν παίζεις τόσο καλά και χάνεις τόσες ευκαιρίες σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από το 1-1. Αξίζαμε τη νίκη όμως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος στο ποδόσφαιρο. Μετά από τα παιχνίδια με την Ρούνταρ είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια πιο καθαρή εικόνα της Ομόνοιας. Παρά το σοκ των πρώτων δευτερολέπτων μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, υπήρξαν όμως τα προβλήματα. Προχωρήσαμε σε δυο πολύ γρήγορες αλλαγές. Φοβήθηκα για αποβολή του Ντοπρασίνοβιτς μετά την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε. Αν είχαμε αυτές τις δυο αλλαγές προς το τέλος του αγώνα θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Σίγουρα στη Σόφια η ΤΣΣΚΑ θα είναι πιο δυνατή και επιθετική. Θα πάμε εκεί και πιστεύω ότι μπορούμε να περάσουμε. Δεν μας έκαναν ευκαιρία όμως σκόραραν. Δεν τους αφήσαμε να μας απειλήσουν σε καμιά περίπτωση. Είμαστε ευχαριστημένοι όμως είναι κρίμα για τους ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν. Έχουμε τις ίδιες πιθανότητες που είχαμε και πριν από το πρώτο αυτό παιχνίδι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Counters